Plaything.se

Om kul saker att leka med

Sökmotoroptimering, SEO och betydelsen av länkar

Det debatteras mycket i sociala medier och på nätet överhuvudtaget om SEO eller sökmotoroptimering som det också kallas. Många inlägg handlar om huruvida länkar gör skillnad för ökad ranking på sökmotorerna medans de som är mer skeptiska hävdar att länkar inte ger någon som helst effekt om man vill hamna högt upp på Google som är branschledande vad gäller sökmotorer.

Jag läste en artikel där företaget highendmedia.se på ett enkelt och lättförståeligt sätt förklarade vad länkar är och vad Google tycker om dem. För mig liksom för dem så är det självklart att Google premierar hemsidor som har relevanta länkar från relevanta hemsidor. Det är ju likt ett partival. Alla partier har samma förutsättningar men det är den som får flest giltiga (relevanta) röster (länkar) till sitt parti (hemsida). Det tycker i alla fall jag är logiskt och rätt.

Skulle jag börja att sökmotoroptimera och hjälpa andra företag med SEO så skulle i alla fall jag använda mig av så många relevanta länkar som möjligt för att nå ett så bra resultat som möjligt.

Lägg till kommentar

Loading