Plaything.se

Om kul saker att leka med

Broddar och halkskydd kan också tjäna som fotbollskor

Tänkte ge mig ut och kicka lite boll med grabben här om dagen. Det hade regnat och var blött i gräset så jag gick ner i källaren, bytte om och tog grässkorna i ena handen och fotbollen i andra handen. Sen gav vi oss iväg ner till föreningens gräsplan ett par kilometer härifrån.

Grabben pratade hela vägen ner om hur vi skulle vinna över de andra och vad vi skulle göra för att lyckas. Stämningen var minst sagt på topp och jag intog en av avbytarbänkarna vid sidan om planen för att byta tennisskorna mot grässkorna. Snacka om förvåning när hela sulan lossade från skorna och skon gick i två delar. Grabben såg ut att börja gråta när en av de övriga föräldrarna kom fram och undrade om han kunde hjälpa till. Jag svarade ”inte om inte du har ett extra par fotbollskor med dig”…

Nej, svarade mannen, men jag har dessa och så sträckte han fram handen och gav mig någon gummiliknande sak med metallsaker på. Testa dessa broddar sa han. De är egentligen gjorda som halkskydd men de kan fungera. Jag sa tack, jag testar dem gärna direkt om jag får. Det visade sig att mannen hade fått broddarna av en säljare på springyard i vintras och att de alltid låg i kofferten på bilen året runt.

Sagt och gjort så drog jag gummiskydden över skorna och började springa. Det funkade faktiskt och jag hade dem på mig under hela matchen igenom. Snacka om en oväntad vändning på ett nederlag till en seger, i dubbel bemärkelse. Vi vann matchen med 7-2 och dessutom gjorde jag två mål och grabben tre.

Lägg till kommentar

Loading