Plaything.se

Om kul saker att leka med

Bra leksaker från Sverige

Barn bör leka mer med leksaker än sitta framför en skärm dagarna i ända. Alla leksaker sorters leksaker är dock inte att rekommendera för de allra minsta, detta då de kan innehålla smådelar som kan fastna i halsen på barn under 3 år. Det finns även leksaker som inte är bra för små barn att leka med av andra skäl än smådelar, till exempel kan leksakerna innehålla ämnen som är skadliga för barnen (köper man leksaker från Kina är detta ofta fallet). Det kan också handla om leksaker som är olämpliga, exempelvis skjutvapen till ett barn som fortfarande inte riktigt förstår sig på skillnaden mellan fantasi och verklighet.

Istället bör man satsa på att köpa bra och kvalitetsleksaker som barn i alla åldrar kan leka med utan några problem. Ett företag som gör sådana bra leksaker är Viking Toys, de har tillverkat bra leksaker sedan början av 70-talet. Leksakerna från Viking Toys är pedagogiska, giftfria, miljövänliga och hållbara. Dessa fyra kvalitéer gör att leksaker från Viking Toys är ett måste för alla barnfamiljer, stora som små.

Då leksakerna håller så hög kvalitet, kan barnen med lätthet leka för sig själva, utan att föräldrar behöver oroa att leksakerna skulle gå sönder. Alla leksakerna går att tvätta i diskmaskin ifall det skulle behövas, något som är positivt då barn ofta vill leka med leksakerna både ute och inne. 

 

Om ni skulle vilja köpa leksaker från Viking Toys så har förmodligen alla leksaksbutiker i landet en massa leksaker på hyllorna. För er som bor i utlandet kan det vara svårt att få tag på leksaker från Viking Toys, de finns i ett antal länder (största delen i Europa), men inte i alla. Exempel på länder där de är aktiva är Japan, Australien, USA, Tyskland, Sydafrika och Argentina, med fler. Det bästa sättet att ta reda på ifall de säljer leksaker i det landet ni befinner er i är att kolla på deras sajt.